El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  Premsa Comarcal: el paper resisteix, però el repte ara és trobar-li el punt a l'entorn digital

10/2017

Redacció OCC InCom-UAB. La Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals ha presentat el Llibre Blanc de les Revistes i la Premsa en Català del 2016 al Real Club Polo de Barcelona el 20 d'octubre del 2017. La Federació agrupa 202 publicacions en format paper (de pagament) i 122 publicacions en format digital. Del primer grup, la majoria són bimestrals/trimestrals (81) i quinzenals/mensuals (58).

  Directiva Europea de Serveis de Comunicació Audiovisual: flexibilitat i autoregulació

04/2017

Petra Kammerevert, co-ponent del Parlament Europeu de la revisió de la Directiva de Serveis de Comunicació Audiovisual, va presentar el 21 d'abril de 2017 el projecte legislatiu en una jornada organitzada a Barcelona. Amparo Huertas, directora de l'InCom-UAB, escriu una crònica de la trobada, organitzat per l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

  Per què no parlem de sector industrial?

09/2015

Les solucions a la crisi només seran viables si engloben el conjunt d’actors que intervenen en l’àmbit de la comunicació.

  Escòcia té un sistema polític propi, però està en perill de perdre els mitjans

04/2015

«A la gent d'altres països els va sorprendre que s'arribés a fer un referèndum amb només un diari a favor de la independència.» Són paraules del periodista escocès Iain Macwhirter en el marc de la Jornada Internacional de Mitjans de Proximitat.

  Es presenta l’Informe de la comunicació a Catalunya 2011–2012

InCom-UABL’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) ha presentat l’Informe de la comunicació a Catalunya 2011–2012, un projecte biennal de l’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (InCom-UAB) que va néixer l’any 2000. L’obra ha estat elaborada per un total de 30 autors i autores procedents de nou universitats públiques i privades i de l’àmbit professional, coordinats per un equip editor format per Marta Civil i Serra, José Joaquín Blasco Gil i Josep Àngel Guimerà i Orts , i un consell acadèmic amb Miquel de Moragas i Spà, Joan Manuel Tresserras i Núria Almiron.