El portal dels estudis de comunicació des de 2001

Edición en español

Edició en català

Edição en português

Dossiers

ISSN 2014-1475
  L’ICANN es reuneix a Barcelona

10/2019

Redacció OCC InCom-UAB L’ICANN, l’ens regulador dels dominis d’internet que també s’encarrega de preservar la seguretat, estabilitat i interoperabilitat, s’ha reunit per primera vegada a Barcelona amb motiu del seu 63 Meeting. Entre els dies 20 i 25 d’octubre de 2018, l’ICANN ha celebrat la seva reunió anual més important al Centre de Convencions Internacionals de Barcelona (CCIB).

  El consum cultural de les dones musulmanes d’origen migrant

09/2018

Per Amparo Huertas Bailén (InCom-UAB) Si a finals del segle XX es podia observar el fenomen migratori com un fet puntual i això es feia servir com a excusa per a eludir la seva anàlisi, avui comença a ser urgent conèixer millor aquest col·lectiu incloent les «segones generacions». És necessari estudiar el quotidià d’aquestes persones, atès els problemes de desarrelament i d’exclusió social que poden donar-se arran de la seva condició d’emigrant, sobretot si el vertader objectiu de les polítiques públiques és aconseguir una societat cohesionada i contribuir a l’eliminació de perjudicis i rumors que, molt sovint, es basen en el desconeixement i l’estereotip.

  La funció dels periodistes de gabinets de comunicació

07/2018

Els estudiants de periodisme surten preparats de les Facultats per treballar als gabinets de comunicació? Quins perfils es busquen i quines aptituds es demanen? El rol del periodista corporatiu, a debat.

  Magí Camps: “Els canvis en la llengua són molt lents i s’haurien de fer amb menys complexos, sense por”

06/2018

Per Marta Civil i Serra (InCom-UAB) / Fotografies: Kim Manresa (cedides)

  Les xarxes socials, potents predictors del comportament social

05/2018

“Electoral and Public Opinion Predictions with Social Media Data” va ser el títol de la conferència impartida pel professor del Departament de Mitjans i Comunicació de la City University de Hong Kong (Xina) Marko M. Skoric. Aquest acte sobre l’ús dels nous mitjans per predir els comportaments socials va tenir lloc el passat 22 de maig a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser organitzat pel Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat.